ekohud.se använder cookies, läs mer här. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Om ekologisk hudvård

100% ekologisk hudvård?
I dagsläget finns det ytterst få varumärken som tillverkar 100% ekologiska produktserier, därför väljer vi att sälja en blandning av naturliga och ekologiska produkter. 

Det går utmärkt att tillverka produkter som är 100% ekologiska men dessa upplevs ofta som fetare och kraftigare i konsistensen jämfört med vattenbaserade produkter, en vattenbaserad produkt kan aldrig vara 100% ekologisk eftersom vatten inte räknas som en jordbruksprodukt. 

Ansiktsoljor/serum, kroppsoljor, salvor, läppbalsam, kroppssmör, skrubbar/peeling och oljebaserade parfymer är exempel på produkter som kan vara helt ekologiska. Dessa produkttyper tillverkas bland annat av vegetabiliska oljor, bivax, eteriska oljor, vegetabiliska smör och olika växtextrakt. En stor fördel med den här typen av produkter är att man inte behöver tillsätta konserveringsmedel och de brukar även vara dryga = bra för miljön och din plånbok : )

100% ekologiskt smink? 
För att kunna tillverka 100% ekologiskt smink krävs det att färgpigmenten kommer från frukter, bär eller grönsaker och då blir färgskalan väldigt begränsad. De flesta tillverkare använder sig istället av mineralpigment.